De ce izolarea tavanului cu folie termoreflectivă este o alegere inteligentă

 

Izolarea tavanului se face de obicei la ultimul etaj al clădirilor, indiferent dacă acestea au acoperiș sau nu.

 

Motivul principal pentru care se izolează tavanele este menținerea temperaturilor optime. 

 

Pe timp de vară, o încăpere aflată la ultimul nivel, care are tavanul bine izolat, nu se încălzește sufocant. Astfel, necesită mai puțin aer condiționat.

 

Pe timp de iarnă, aceeași încăpere pierde mai puțină căldură și astfel costurile cu încălzirea sunt ținute sub control.

Folia termoreflectivă – o alegere inteligentă pentru izolarea tavanului

Folia termoreflectivă este un material de izolație versatil, care are multe aplicații și se folosește inclusiv pentru izolare tavan.

Este compusă dintr-o membrană cu două straturi de aluminiu pe exterior, iar în interior are două straturi de tip fagure din polietilenă, cu bule de aer uscat neconductiv. Împreună, acest ansamblu formează o barieră impenetrabilă împotriva căldurii radiante.

 

De ce este o alegere inteligentă?

 

În primul rând pentru performanțele izolatoare ridicate (tehnologia este folosită inclusiv în spațiu, pentru protejarea astronauților).

 

În al doilea rând, datorită dimensiunilor reduse (aproximativ 1 cm), aplicarea acestui material nu duce la necesitatea de a coborî tavanul în mod excesiv. Acesta e un aspect foarte important, mai ales în cazul încăperilor renovate, unde izolarea tavanului nu a fost planificată din faza de construcție.

 

În al treilea rând, folia termoreflectivă împiedică umiditatea din încăpere să ajungă în structura din placă. Umiditatea este principalul factor care distruge structurile de metal din beton și astfel, protecția împotriva acesteia e esențială. Poate că nu e ușor observabilă la început, dar în timp fierul beton ruginește și poate fi afectată inclusiv structura de rezistență a clădirii.

 

În cazul tavanelor din lemn în mod special folia termoreflectivă reprezintă o soluție sigură, datorită faptului că este ignifugată (împiedică auto alimentarea focului) este greu combustibila, nu întreține arderea și nu degajă picuri incandescenți. 

Alte două motive pentru a alege folia termoreflectivă

Dacă este vorba de o casă veche, nu se poate folosi o izolație care încarcă prea mult structura de rezistență a clădirii, atât ca volum, cât și ca greutate.


În unele situații (clădiri istorice, de exemplu) nu se poate interveni dinspre exterior și astfel singura opțiune rămâne izolarea pe interior. 


Așadar, fiind un material ușor și cu dimensiuni reduse, folia termoreflectivă este o soluție potrivită și în astfel de cazuri. 

 

De asemenea, în jurul surselor de căldură precum sobele de teracotă sau șemineele, este recomandat ca tavanul să fie bine izolat  cu vată bazaltică speciala. Alegerea unui material nepotrivit în acest caz poate duce la evenimente nefericite precum topirea și deformarea tavanului și chiar la evenimente periculoase, precum incendiile.

 

În concluzie, izolarea tavanului poate fi o alegere înțeleaptă, mai ales pentru încăperile de la ultimul nivel, dar și dacă există un garaj, atelier sau spațiu de depozitare sub încăperea locuită. 

 

Folia termoreflectivă aduce numeroase avantaje – de la ușurința prin care poate fi montată, până la performanțele izolatoare semnificative.

2 Thoughts to “De ce izolarea tavanului cu folie termoreflectivă este o alegere inteligentă”

  1. […]   Izolarea tavanului se face de obicei la ultimul etaj al clădirilor, indiferent dacă acestea au acoperiș sau nu.   Motivul principal pentru care se izolează tavanele este menținerea temperaturilor optime.    Pe timp de vară, o încăpere aflată la ultimul nivel, care are tavanul bine izolat, nu se încălzește sufocant. Astfel, necesită mai puțin aer condiționat.   Pe timp de iarnă, aceeași încăpere pierde mai puțină căldură și astfel costurile cu încălzirea sunt ținute sub control. Folia termoreflectivă – o alegere inteligentă pentru izolarea tavanului Folia termoreflectivă este un… Citeste mai mult […]

  2. […]   Izolarea tavanului se face de obicei la ultimul etaj al clădirilor, indiferent dacă acestea au acoperiș sau nu.   Motivul principal pentru care se izolează tavanele este menținerea temperaturilor optime.    Pe timp de vară, o încăpere aflată la ultimul nivel, care are tavanul bine izolat, nu se încălzește sufocant. Astfel, necesită mai puțin aer condiționat.   Pe timp de iarnă, aceeași încăpere pierde mai puțină căldură și astfel costurile cu încălzirea sunt ținute sub control. Folia termoreflectivă – o alegere inteligentă pentru izolarea tavanului Folia termoreflectivă este un…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment